BYBORRE lanceert 'Mission:Failed' om wegwerpcultuur in textielindustrie aan te kaarten

In een tijd waarin wereldwijd elke seconde een vrachtwagen vol kleding op een stortplaats terechtkomt, spreekt BYBORRE zich uit tegen de overheersende trend van wegwerp in de textielindustrie. Met 'Mission:Failed' geeft BYBORRE een nieuwe betekenis aan textielprojecten die misschien niet helemaal geslaagd zijn, en transformeert ze tot kansen om positieve impact te maken. In een wereld die gedomineerd wordt door 'fast fashion' wil BYBORRE mislukte textielprojecten hergebruiken en upcyclen, waardoor ze een nieuwe bestemming krijgen.

BYBORRE-MISSION-FAILED-2024-HERO.jpg
 • jpg

Mission:Failed is niet zomaar een project; het is een antwoord op het groeiende probleem van afval in de textielindustrie. In plaats van mislukte textielprojecten af te danken, geeft BYBORRE ze een nieuw leven, in lijn met hun toewijding aan duurzaamheid en verantwoordelijk textiel.


Van afgewezen ontwerpen tot overtollige materialen, ieder product binnen Mission:Failed vertelt een verhaal van veerkracht en transformatie. Dit initiatief gaat verder dan alleen het erkennen van imperfecties; het is een uniek statement tegen de ingeburgerde verspillende praktijken binnen de textielindustrie en een oproep voor een meer duurzame en bewuste benadering van textiel.

Laten we samen mislukkingen omzetten in statements voor een meer duurzame en bewuste benadering van textiel. Omarm imperfectie, minder afval, en maak deel uit van de positieve verandering die zo nodig is. Borre Akkersdijk, Chief Creative Officer bij BYBORRE

Bij de lancering van Mission:Failed worden aanvankelijk drie producten aangeboden, elk met een eigen verhaal. Het eerste aanbod bestaat uit 300 'mislukte' hoodies die oorspronkelijk bedoeld waren voor het innovatieve modemerk Vollebak, maar werden afgewezen vanwege optische kwaliteitsproblemen. Normaal gesproken – volgens de normen die er gelden in de huidige textielindustrie – zou deze hele batch worden afgedankt. Echter, met toestemming van Vollebak, rebrandt BYBORRE deze hoodies als Mission:Failed-producten, waarbij het haar toewijding aan duurzame principes toont.

De tweede set bevat 130 hoodies en 60 dekens, gemaakt van textiel ontworpen door multidisciplinaire wetenschapper en fermentatie-expert Jason White. Goede producten die nooit op de markt zijn gekomen vanwege het faillissement van het bedrijf erachter. Mission:Failed volgt een duidelijke beginsel – rebranden en openlijk erkennen van het falen, terwijl deze producten worden aangeboden aan consumenten.

012024-BYBORRE-MISSION-FAILED-3.jpg
 • jpg

Het project heeft geen winstoogmerk. Het streeft naar kostendekkendheid, waarbij het de extra kosten en materiaalkosten dekt die ontstaan bij het herbestemmen van deze textielproducten. BYBORRE omarmt een eerlijke prijsstelling, zodat consumenten onderdeel kunnen worden, voor tegen redelijke prijs.

BYBORRE is een samenwerking aangegaan met NTWRK, een live video shopping platform, om Mission:Failed-producten te presenteren en verkopen. Deze innovatieve retailbenadering combineert e-commerce met live streaming video, waardoor real-time interactie tussen verkopers en shoppers mogelijk is.

202311-BYBORRE-VOLLEBAK-MISSION-FAILED-ONBODY-4.jpg
 • jpg
202311-BYBORRE-VOLLEBAK-MISSION-FAILED-ONBODY-1.jpg
 • jpg
202311-BYBORRE-VOLLEBAK-MISSION-FAILED-ONBODY-5.jpg
 • jpg
202311-BYBORRE-VOLLEBAK-MISSION-FAILED-ONBODY-7.jpg
 • jpg
BYBORRE-VOLLEBAK-2023-2.jpg
 • jpg
BYBORRE-VOLLEBAK-2023-4.jpg
 • jpg
BYBORRE-VOLLEBAK-2023-3.jpg
 • jpg
202311-BYBORRE-SILENT-LABS-MISSION-FAILED-ONBODY-4.jpg
 • jpg
202311-BYBORRE-SILENT-LABS-MISSION-FAILED-ONBODY-1.jpg
 • jpg
202311-BYBORRE-SILENT-LABS-MISSION-FAILED-ONBODY-3.jpg
 • jpg
202311-BYBORRE-SILENT-LABS-MISSION-FAILED-ONBODY-5.jpg
 • jpg
BYBORRE-SILENT-LABS-2023-2.jpg
 • jpg
BYBORRE-SILENT-LABS-2023-3.jpg
 • jpg
BYBORRE-SILENT-LABS-2023-4.jpg
 • jpg

Over BYBORRE®

BYBORRE® is a pioneering textile company founded in 2015, and dedicated to transforming the textile industry through responsible creation and transparent sourcing. Merging physical and digital worlds, BYBORRE® pioneers material innovation, transparency and textile customization to make responsible textiles accessible, worldwide.

By questioning industry norms, BYBORRE® invites others to think differently and become part of something bigger—a movement that redefines the future and possibilities of textiles.


(Dutch version)

BYBORRE® is een impact gedreven textielbedrijf opgericht in 2015 en toegewijd aan het transformeren van de textielindustrie door middel van verantwoorde creatie en transparante sourcing. Door fysieke en digitale werelden te combineren en integreren, loopt BYBORRE® voorop op het gebied van materiaalinnovatie, transparantie en textiel customization om verantwoorde textiel wereldwijd toegankelijk te maken.

Door de normen in de industrie uit te dagen, nodigt BYBORRE® anderen uit om anders te denken en deel te worden van iets groters—een beweging die de toekomst en mogelijkheden van textiel opnieuw definieert.

Contactgegevens

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste BYBORRE® nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL